Haverontpelde boekweit (trigo sarraceno descascarillado) verwijst naar de boekweitkorrels waarvan de buitenste schil is verwijderd, een harde laag die niet eetbaar is. Eenmaal ontpeld hebben de boekweitkorrels een zachte textuur en zijn ze licht van kleur, wat de bereiding vergemakkelijkt en ze geschikt maakt voor een verscheidenheid aan culinaire toepassingen.
De ontpelde boekweit is rijk aan voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vezels, mineralen zoals magnesium en zink, en antioxidanten. Bovendien is het van nature glutenvrij, wat het ideaal maakt voor mensen met coeliakie of glutenintolerantie. Het kan worden gebruikt in soepen, stoofschotels, salades, of gekookt als vervanger voor rijst of quinoa, en het is een uitstekende bron van complexe koolhydraten en essentiële voedingsstoffen.
Gedroogde paddenstoelen van de variëteiten:
Boletus edulis
Chantarelle
Níscalo.
De vraag naar verschillende soorten eetbare paddenstoelen voor gebruik in de keuken neemt steeds meer toe. Tegenwoordig kunnen we een grote verscheidenheid aan verse eetbare paddenstoelen vinden, zowel wilde paddenstoelen als gekweekte paddenstoelen. Maar het is belangrijk om te bedenken dat verse paddenstoelen een zeer korte houdbaarheid hebben. Daarom is het gebruik van gedroogde paddenstoelen een steeds populairdere optie, aangezien deze een houdbaarheid hebben die meer dan 2 jaar kan bedragen. Dit stelt ons in staat om het hele jaar door te genieten van een grote hoeveelheid eetbare paddenstoelen.